Touch for Health en Kinesiologie

Touch for Health en Kinesiologie

Touch for Health en Kinesiologie combineren moderne westerse technieken met technieken uit de klassieke Chinese geneeskunst. Veel klachten komen voort uit een verstoorde balans op het gebied van psyche (bijv. angst), chemie (bijv. voeding) en structuur (bijv. spierklachten). Met spiertesten zoek ik uit waar, waarom en wanneer deze balans verstoord is geraakt en hoe we die balans kunnen herstellen. Door ieder aspect van alle kanten te bekijken en te balanceren, kan het lichaam zichzelf herstellen.

Kinesiologie (letterlijk de studie van de bewegingen van het lichaam) is een uitvinding van chiropractor George Goodheart. Hij ontdekte in de jaren ‘60 een samenhang tussen spiergroepen, meridianen en organen.

In de Kinesiologie gaan we ervan uit dat alle kennis en ervaringen in het lichaam worden opgeslagen. Ook een gebeurtenis die we ons niet meer bewust herinneren, is als herinnering wel in het lichaam aanwezig. Een nare ervaring uit het verleden heeft zo nog invloed op ons gedrag of onze gezondheid nu. Ook overtuigingen, zoals ‘ik ben niet goed genoeg’ of  ‘ik mag geen ruzie maken’, zetten zich vast in het lichaam en kunnen daar klachten veroorzaken, zoals schouderkramp, eczeem of allergie. Omgekeerd kunnen lichamelijke klachten, zoals aanhoudende pijn of jeuk, invloed hebben op je emotioneel welbevinden en zo een verstoring in de psyche veroorzaken.

Vaak heeft ons bewustzijn echter weinig of geen contact (meer) met het instinctieve weten. Door een zachte druk op bijvoorbeeld een armspier kan er verschil in spierspanning worden waargenomen. Op deze manier kan jouw lichaam mij vertellen waar het probleem zit. Spieren reageren namelijk op fysieke en geestelijke stress. Ons lichaam ‘weet’ bijvoorbeeld of het overgevoelig of allergisch reageert op een voedingsstof. Bewustwording is een eerste stap op weg naar herstel. Kinesiologie biedt in veel gevallen een oplossing.

Reacties zijn gesloten.